Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ló fajták

 


 

Arab Telivér:

 

 Az ősei Arábiából, Egyiptomból származnak, ezért sivatagi arabnak is szokták nevezni. Az arab telivér a szépség és az elegancia megtestesítője.Kicsi, száraz csukafeje van, széles tarkóval és homlokkal.Karcsú jól ívelt nyaka, finom hosszúszálú sörénye van. Kis termetű, ösztövér izomzatú.Magasan tűzött farokkal rendelkezik.

Az egyik legősibb lófajta,a legtöbb ló tőle származik ,de persze a ő is a vadlovaktól származik.imagesa.jpeg

 

 

Angol telivér:

Testalkata atlétikus, feje száraz, nyaka hosszú.Magassága 150-170 cm.Végtagjai szikárak, lábállása elöl gyakran franciás, hátul a nyitott csánkok jellemzőek rá. Mozgása lapos, a vágta a legjobb számára, ebben a jármódban a világ leggyorsabb lova. Színe bármilyen lehet, a tarkát kivéve. Legjellemzőbb a pej, de gyakran sárga, fekete vagy szürke színű.

angolt.jpg

 

Appaloosa:

Az Appaloosa egy félvér ló, nevét a Palouse folyó nevéről kapta.Mivel félvér és kiterjedten keresztezik a quarter lóval, ezért tulajdonságai vegyesek, tág határok között mozognak.A legjobb lovakat az arányos testfelépítés és a hibátlan lábszerkezet jellemzi. Marmagassága bottal mérve 147–157 cm között mozog.Tipikus ismertetőjele a szemein fehér ínhártya van, (fehér szín a szemben, mint az embereknél), rózsaszín bőrpigmenthiel_619.jpgtáció az orrlyukak és a lágyrészek körül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andalúz:

Megnyerő külső, elegancia jellemzi. Mozgása tetszetős, akciós, dinamikus, de inkább fölfelé irányul, ellentétben a modern sportló nyújtott, térölelő vágtájával. Testfelépítése nemes, feje nagy. Széles homloka, nagy szemei, szépen ívelt nyaka van, mely magasan illesztett, martájéka nem kifejezett. Az egész testre, így a hátra is jellemző a jól izmoltság. Jellegzetessége a széles vállak, arányos, viszonylag rövid test, gömbölyű far, közepesen hosszú erős lábak, dús selymes tapintású, hullámos sörény és farok. Vérmérséklete szerint melegvérű, marmagassága 162–167 cm között van. A színe leggyakrabban szürke vagy pej, ritkábban fekete.A tartással és a takarmányozással szemben nem igényesek.Hátas lóként használják.andaluz4.jpg

 

 

Berber ló:

 Rendkívül igénytelen mind a tartással, mind a takarmányozással szemben.Kiválóan alkalmazkodott a sivatagi éghajlathoz is.rövidtávon gyors.Végtagjai a betegségakkal szemben ellenállóak.marmagassága bottal mérve 147-180 cm között van.A feje egyenes gyakran kos fejű, a nyaka erős középmagasan illesztett.a patája rendkívül kemény.A hátsó végtagajai nem épp tökéletesek.a legjellemzőbb szín a szürke de más színekben is előfordul.

250px-zafira_al_saida_0001.jpg